Recrutarea de personal din străinătate, cum ar fi din Asia, poate fi un lucru bun din punct de vedere comercial. Vă oferă acces la o sursă mai mare de talente și înseamnă că puteți fi mai selectiv în ceea ce privește competențele, experiența și calificările angajaților dumneavoastră.

Dacă vă gândiți să recrutați la nivel internațional, trebuie să țineți cont de faptul că procesul de recrutare va fi diferit de cel de la nivel local. Chiar dacă se folosește limba engleză, nuanțele culturale și obiceiurile sociale pot face o mare diferență. Angajarea de persoane dintr-o altă țară are câteva lucruri extraordinare, dar există obstacole pe care trebuie să le depășiți mai întâi. Iată ce trebuie să luați în considerare atunci când vine vorba de angajarea de persoane din Asia.

Asia este un loc foarte profitabil pentru a căuta angajați

Oferă posibilitatea de a obține recruți mai buni, produse și idei inovatoare. Multe organizații mari au devenit globale prin natura lor și, prin urmare, se uită întotdeauna la Asia ca la o modalitate de a reduce costurile sau de a obține un candidat mai bun. Cu toate acestea, nu este atât de simplu pe cât pare și trebuie să fiți la curent cu toate legile și posibilitățile din fiecare țară asiatică.

Compania dvs. trebuie să angajeze oameni talentați, dar cum puteți accesa piața asiatică și găsi cei mai buni candidați?

Unele firme recrutare personal ASIA vă vor consilia cu privire la piața actuală a forței de muncă din sectorul dumneavoastră, la nivelurile salariale competitive, la elaborarea unei strategii de selecție și vă vor asista în ceea ce privește reglementările locale în materie de imigrație.

Pe măsură ce departamentele de recrutare a personalului devin mai eficiente și găsesc modalități mai bune de a recruta candidați calificați, devine din ce în ce mai frecvent ca organizațiile să recruteze din alte țări. Dacă sunteți un manager de recrutare care lucrează cu personal din străinătate, iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că procesul decurge fără probleme pentru ambele părți.

Care este procedura de angajare a angajaților din Asia?

Toate documentele trebuie traduse în limba română, inclusiv diplomele, certificatele și foile matricole.

Pentru a recruta personal din Asia, cereți la o agenție de recrutare de la departamentul de resurse umane să vă ofere recomandări de companii cu care colaborează pentru a-și plasa angajații în industria dumneavoastră. Solicitați contacte specifice la aceste companii și contactați-le direct pentru a afla care sunt nevoile companiilor lor în materie de noi angajări. După ce ați găsit cei mai buni candidați pentru compania dumneavoastră, sponsorizați-le vize de muncă și relocalizați-i pe noii angajați pe statul dumneavoastră de plată.

Cât durează un proces de recrutare personal din Asia?

Durata unui proces de recrutare este între 3 și 6 luni, durata depinzând de obținerea tuturor avizelor de muncă.

Chiar dacă poate părea mult, cu Fox Expert, totul este făcut cât de rapid o permit procedurile legale și necesitatea de a furniza un serviciu superior calitativ. Ce puteți obține? Cel mai bun serviciu, fără timp irosit de catre managerii dvs.