Odată cu înaintarea în vârstă, corpul devine foarte vulnerabil, așa că bolile fizice, mentale și emoționale îl atacă cu toată forța. Pe lângă bolile care afectează organele vitale, tulburările mintale fac ca viața de zi cu zi să fie aproape imposibilă. Foarte mulți adulți care au grijă de părinții lor consideră că tulburările mintale sunt și mai greu de gestionat și de tratat și tocmai aceste boli i-au determinat să ia în considerare opțiunea de a-și muta părintele într-un azil privat, acolo unde poate beneficia de îngrijirea specializată de care are atât de mare nevoie.

Unele dizabilități sunt mai comune decât altele, dar iată câteva tulburări care îi afectează pe seniori și care sunt cel mai bine gestionate într-un centru de îngrijire pentru bătrâni:

Demență

Demența este cea mai cunoscută tulburare mintală. Este foarte răspândită printre membrii în vârstă ai societății noastre și are diverse forme și tipuri. În general, demența este o scădere a capacității mentale a unei persoane. Poate deveni suficient de gravă pentru a provoca moartea. Demența se manifestă printr-o serie de simptome în baza cărora este diagnosticată. Cauza acestei dizabilități mentale este dată de deteriorarea celulelor creierului. Practic, celulele creierului nu mai pot comunica corect și, prin urmare, funcționarea de zi cu zi a unei persoane este grav afectată. Într-un azil privat București, persoana dragă poate beneficia de îngrijirea sporită de care are nevoie pentru a continua să se bucure de o viață calitativă în ciuda demenței.

Boala Alzheimer

Aceasta este un alt tip major de demență. Alzheimer apare în general în șapte etape, așa că se presupune că schimbările nu sunt drastice, ci mai degrabă se instalează treptat. La prima etapă, este imposibil de detectat, deoarece pacientul nu prezintă nicio trăsătură care să trădeze instalarea bolii Alzheimer, chiar și la o examinare foarte atentă. După aceea, pacientul poate începe să experimenteze pierderi de memorie. Încet, persoana uită nume, date, amintiri și alte detalii. Imposibilitatea de a efectua calcule aritmetice simple este un alt semn al bolii Alzheimer. În cele din urmă, boala Alzheimer afectează memoria pe termen scurt, iar pacientul poate uita unde se află și ce se întâmplă sau s-a întâmplat recent. Alzheimer este incurabil, dar cu o dietă adecvată și mai puțin stres poate fi prevenit sau simptomele pot fi gestionate mai ușor. Echipa dedicată de la Aboscare București este pregătită să ofere îngrijirea atentă și răbdarea de care au nevoie seniorii diagnosticați cu Alzheimer.

Boala Parkinson

La fel ca majoritatea tulburărilor mintale, boala Parkinson este o boală progresivă, ceea ce înseamnă că evoluează în timp. Această boală afectează în principal mișcarea corpului. Un semn principal este tremorul în mâini, dar uneori boala Parkinson poate provoca rigiditate și mișcare lentă.  Pe parcursul timpului, afectează vorbirea, după care corpul își pierde controlul. În prezent, nu există un remediu definitiv pentru Parkinson, dar, ca și alte tulburări mintale, există medicamente care reduc foarte mult simptomele acestei boli.

Anxietate și depresie

Azilele private de bătrâni știu foarte bine că depresia afectează persoanele în vârstă. În prezent, este rar să găsim o persoană în vârstă care să nu sufere cel puțin de depresie funcțională, dacă nu depresie clinică. Potrivit unui studiu, depresia este un factor de risc major pentru sinucidere. Pentru persoanele în vârstă, centrele de îngrijiri geriatrice iau în considerare acordarea de psihoterapie pentru a atenua depresia și anxietatea.