De-a lungul timpului ai experimentat o groază de produse pentru îngrijirea tenului, a părului sau a unghiilor. Totuși nu ai găsit nici unul pe placul tău. Indiferent că foloseai produse scumpe, sau ieftine, acestea nu aveau nici un efect. Te-ai gândit totuși să apelezi la remedii naturale? Mai exact la uleiuri?

Uleiul de ricin este foarte des utilizat pentru rădăcina firului de păr. Acesta, dacă este utilizat în mod corect îți va îndesa părul și îl va lăsa foarte moale. Iată modul său de utilizare: Împarte-ți părul în patru secțiuni egale și folosește o noua periuță de dinți pentru distribuirea egală a uleiului de ricin. Prinde tot părul într-un coc, învelește-l într-o folie și stai așa cât mai mult timp. Este recomandat ca acest ulei să îl utilizezi doar la rădăcină deoarece, este un ulei foarte gras. Poți utiliza acest ulei și pentru îndesarea genelor.

Trecem acum la un ulei, care este considerat aurul cosmeticii în țările sudice, și anume uleiul de argan. Acest ulei servește părului, tenului și chiar a unghiilor. Dacă ai vârfuri despicate îți recomand cu căldură utilizarea acestuia. Spre deosebire de uleiul de ricin, uleiul de argan se folosește pe toată lungimea firului de păr. Face minuni și tenului rău. O mască facială din ulei de argan este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru tenul tău. Unghiile nu vor mai fi casante odată cu utilizarea acestui ulei. Utilizează-l în mod regulat și vei avea cele mai sănătoase unghii.

Următorul ulei te va uimi pur și simplu. Dacă până acum ai avut probleme privind creșterea părului, fii gata să descoperi o metodă revoluționară pentru acest blocaj al tău. Uleiul de cocos. Acest ulei nu are miros și este des utilizat deoarece stimulează celulele scalpului provocând creșterea imediată a părului. Se utilizează de două ori pe lună pe întreaga lungime a firului de păr. Pe lângă acest ulei este recomandat ca timp de o săptămână să îți masezi scalpul seara înainte de culcare, astfel se va activa circulația sângelui provocând totodată creșterea părului.

Poți opta pentru o mască naturală făcută acasă realizată din ingrediente din propria bucătărie. Te-ai gândit vreodată ce proprietăți ascund ouăle, iaurtul și chiar berea?  Ei bine află că gălbenușul ouălor este plin de proteine, care acționează imediat asupra firului de păr, iar albușul conține mici bacterii consumatoare de enzime, care elimină uleiurile nedorite. Grăsimile din iaurturi ajută extrem de mult la curățarea firului de păr hidratându-l în același timp. Dacă părul tău este moale și subțire apelează cu încredere la bere. Pentru a-l ajuta să se întărească trebuie să începi de la rădăcini. Masează-ți scalpul cu puțină bere. Drojdia pe care aceasta o conține, va întării rădăcinile și va lăsa părul moale și catifelat.  Nici nu te-ai gândit la asta.

Acestea au fost secretele pe care am vrut să le împărtășesc cu tine. Sper ca unele din ele să te ajute în atingerea țelului dorit. Ține minte, optează pentru natural, deoarece nu îți poți imagina câte daruri are ea pentru noi.