Florile sunt o parte importantă a înmormântărilor. Buchetele funerare, coroanele sau chiar floarea aruncată individual în mormânt, servesc drept salut final pentru decedat și pot exprima ceea ce nu poate să fie exprimat în cuvinte în momentul dolului. Aranjamentele florale frumoase formează cadrul demn pentru a-ți lua rămas bun.

Ca expresie a înmormântării, se pot realiza și aranjamente funerare din flori naturale. Vestiarul celor îndoliaţi este de obicei acoperit și întunecat la o slujbă funerară. Florile sunt ideale pentru a adăuga confort și speranță cu tonuri și culori mai vibrante. Doar culorile strălucitoare, cum ar fi alb, roșu deschis, roz, portocaliu și albastru deschis, sunt pete luminoase, simbolizând pe lângă durere și condoleanțe, mai ales speranța în viața viitoare.

Flori naturale funerare pentru decedați – Istorie

Istoria florilor funerare vine din trecutul îndepărtat. Resturi de flori și polen au fost deja găsite în mormintele neandertalienilor, chiar dacă astăzi este încă controversat dacă acestea au rămas în mormânt ca parte a unui ritual de adio sau mai mult întâmplător. Cu toate acestea, descoperirile de fragmente de flori și polen în mormintele din nordul Irakului, arată că florile fac parte din ritualurile funerare de câteva mii de ani și, din cele mai vechi timpuri, obiceiul este de a aduce flori, ca un ultim omagiu clar documentat. Se presupune că florile au fost integrate în cultele morților în multe feluri încă din timpurile preistorice datorită frumuseții și fragilității lor și ca simbol pentru creșterea și decăderea vieții. Utilizarea florilor funerare în cultura funerară și de doliu practicată astăzi, apare dintr-un amestec de elemente creștine, emoționalitate privată și statut social. Și chiar dacă floristica funerară este supusă trendului și modei vremii, aranjamentele funerare din flori naturale, luxuriante rămân unele dintre cele mai importante caracteristici ale unei înmormântări creștine.

Aranjamente funerare din flori naturale

De regulă, rudele și membrii familiei cei mai apropiați aleg aranjamentele funerare din flori naturale pentru a le amplasa în jurul sicriului sau a urnei. Decizia de a decora cu aranjamente funerare din flori naturale sala de doliu revine și rudelor. În plus față de aranjamentele funerare florale comandate de rude, există coroane și buchete, aduse de prieteni și cunoscuți. În perioada premergătoare înmormântării, aceste aranjamente funerare din flori naturale sunt amplasate pe mormânt. Practic, oricine dorește poate aduce flori și le poate pune la locul mormântului.

Aranjamentele funerare din flori naturale sau coroanele de flori sunt deosebit de importante la înmormântare. Ele exprimă jale, condoleanțe și amintire, pot reflecta relațiile și pot transmite un mesaj final pentru posteritate. De asemenea, tipurile de flori și culori au semnificații diferite. În simbolistica florilor, trandafirul reprezintă în general dragostea și solidaritatea cu decedatul. În special, albul ca și culoare de doliu reprezintă, puritatea și viața de apoi. Prin urmare, atunci când alegi culoarea florilor, albul este o opțiune dovedită și elegantă. De asemenea, combinația de flori colorate și plante în multe culori, în funcție de sezon, a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. În florăria online okflora.ro vei găsi cele mai potrivite aranjamente funerare din flori naturale potrivite pentru ritul funerar.