Cafeaua bună depinde nu numai de tipul de boabe, ci și de cât de curat este aparatul de cafea. Calcarul conținut în apa potabilă este depus în interiorul dispozitivului, la fel ca reziduurile de cafea și alți contaminanți. Acestea nu numai că au un impact negativ asupra gustului, dar cresc și inutil costurile de energie electrică, deoarece căldura de la elementul de încălzire trebuie să pătrundă mai întâi în stratul gros de calcar.

Prin urmare, fiecare aparat de cafea trebuie curățat o dată pe lună. Cu detergenți profesionali horeca poți curăța aparatul de cafea în cel mai scurt timp și te poți bucura de gustul cafelei la maximum.

Cafeaua de toate felurile preparată la aparatul de cafea este posibilă nu doar în cafenelele și restaurante, ci și acasă. Din ce în ce mai mulți iubitori de cafea își prepară delicioasa băutură fierbinte acasă în propria bucătărie. Aparatele de cafea complet automate fac parte integrantă din bucătăriile de acasă. Pentru a menține experiența gustativă a unui cappuccino sau a unui latte macchiato, dispozitivele scumpe necesită o întreținere aprofundată. Dacă acest lucru este neglijat, mucegaiul și bacteriile se vor depune și în ceașca ta de cafea de dimineață, odată cu cafeaua.

Întreținerea aparatului de cafea

Oricine consumă cafea din aparate necurățate, ingerează, de asemenea, în mod inevitabil, bacterii și ciuperci nesănătoase. Chiar și streptococii fecali, bacteriile E. coli sau salmonella pot exista în aparatele de cafea complet automate necurățate. Dispozitivele foarte costisitoare sunt alcătuite din numeroase componente, a căror complexitate formează un teren de reproducere ideal pentru germeni. Prin urmare, aparatele de cafea complet automate necesită mult mai multă îngrijire decât aparatele de cafea cu filtru convenționale. Desigur, producătorii furnizează informații detaliate despre curățarea dispozitivelor respective în instrucțiunile de utilizare. Cu toate acestea, se aplică întotdeauna instrucțiunile generale de igienă pentru aparatele de cafea complet automate, care au un impact semnificativ asupra calității băuturii.

Cât de des trebuie curățate aparatele de cafea?

Măsurile de întreținere zilnice, săptămânale și lunare fac parte din funcționarea igienică a unui aparat de cafea complet automat. Proprietarii dispozitivelor din domeniul HoReCa dau importanță acestui lucru și nu curăță doar exteriorul aparatului, ci cumpără detergenți profesionali horeca pentru curățarea interioară a aparatelor de cafea. Rezervorul de apă oferă în special condiții nutritive ideale pentru ciuperci și bacterii. O dată pe zi trebuie curățat sub jetul de apă și apoi uscat cu un prosop.

Dacă apa se află în recipient prea mult timp, se formează un strat neplăcut, urât mirositor, ceea ce afectează gustul cafelei. Dacă aparatul de cafea nu este folosit pentru o perioadă lungă de timp, este întotdeauna recomandabil să golești complet rezervorul și să efectuezi o curățarea aprofundată cu detergenți profesionali HoReCa și mai multe procese de clătire, înainte de a prepara din nou cafeaua. Un alt punct critic al aparatelor de cafea complet automate, este grupul de preparare a spumei, și în mod ideal, ar trebui îndepărtat și clătit sub jetul de apă curentă o dată pe săptămână. Cu toate acestea, grupurile de spumare instalate permanent pot fi menținute curate numai folosind propriul program de curățare al aparatului de cafea. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu este posibil fără utilizarea detergenților profesionali HoReCa.