Florile de câmp sunt cele care cuceresc prin simplitate si rafinament. În ultimii ani, florile de câmp au devenit o alegere populară și astfel se regăsesc în cele mai multe aranjamente florale sau buchete de mireasă, înlocuind cu succes chiar și superbii trandafiri. Sunt florile perfecte pentru evenimente cu tematică rustică și în plus, oferă un aer proaspăt întregului ambient.

Înainte de organizarea unui botez sau a unei nunți, florile sunt subiectul cel mai des dezbătut. Dacă încă nu te-ai putut decide ce stil să abordezi sau dacă preferi simplitatea bunului gust, atunci optează pentru florile de câmp. Nimic nu se compară cu frumusețea naturii, amestecul cromatic și diversitatea speciilor de flori sălbatice, adunate într-un buchet unic. La nivel simbolic, florile de câmp ilustrează curajul și puterea sufletească, datorită mediului în care trăiesc și înfloresc an de an.

Buchetele și aranjamente florale, expresia personalității tale

În rândurile următoare, vei găsi cele mai îndrăgite idei decorative care au ‘’îmblânzit’’ florile de câmp și le-au adaptat în cele mai versatile aranjamente.

  • Buchetele de mireasă

Puțini știu ca o astfel de piesă reprezintă mai mult decât un ‘’must-have’’ al nunților. Buchetul de mireasă definește personalitatea femeii care se mărită. Florile alese, modul în care este gândit buchetul, alcătuirea cromatică, toate acestea transmit mesaje ascunse. Tocmai de aceea, majoritatea acestor buchețele includ trandafiri sau bujori, flori clasice care exprimă mesaje clare.

Poate ești o fire tradiționalistă, care iubește obiceiurile, dar chiar și așa îți poți permite să ieși din tiparele arhicunoscute prin mici detalii pe care să le abordezi diferit. Începe cu buchetul. Fie că alegi să îl personalizezi prin alegerea florilor, fie că îl comanzi direct de la florării, buchetul poate avea diverse tematici. De exemplu, poți folosi flori în nuanțe deschise, flori aromatice, sau poți alege floarea ta preferată pe care să o legi cu o panglică mai deosebită (într-o culoare care semnifică ceva pentru tine, personalizată cu un mesaj, confecționată dintr-un material lucios, etc.).

  • Ornamente florale pentru mese

Aranjamentele de flori de câmp sunt perfecte pentru nunți de primăvară-vară sau petreceri în aer liber. Conferă un aer proaspăt, relaxant și grație complexității coloristice și a speciilor diferite, permit numeroase combinații. De exemplu, buchețelele compuse din flori mici asigură un rezultat impresionant prin delicatețe, în timp ce decorurile cu maci sau floarea-soarelui captează prin volum și explozie de culori aprinse.

  • Decorațiuni pentru interior

În afară de buchete și aranjamente pentru masă, acest tip de flori se poate integra cu succes și în alt fel de decorațiuni. De exemplu, poți acoperi candelabrele sau poți personaliza tavanul cu mixuri de flori sălbatice. Ai la dispoziție varianta de a amesteca florile de câmp cu elemente specifice temei evenimentului. Dacă acesta are o tentă rustică, atunci umple câteva stropitori sau roți cu design vintage cu buchețele mici de flori. Sau așază câteva flori înalte în vaze transparente. Floarea Soarelui ar putea fi o opțiune inspirată. Partea excelentă este aceea că, inclusiv în anotimpurile reci ai la dispoziție o varietate de flori de câmp. Cel mai bine este să te consulți cu floristul idei, sfaturi, recomandări legate de buchet, precum și pentru stabilirea unui buget convenabil.

Florile de câmp sunt minunate prin simplul fapt că există. Desigur și prin bogăția pe care o oferă oamenilor. Sunt cu adevărat speciale, pentru că înfloresc fără implicarea oamenilor și trăiesc în cele mai vitrege locuri. Varietatea de nuanțe și particularitățile fiecărui gen de floare sunt câteva elemente care lasă numeroase posibilități de a le transforma din simple flori sălbatice în aranjamente aromate cu mesaje simbolice. Ție îți mai rămâne doar să contribui cu puțină imaginație și idei creative.