Dantura frumos aliniată îţi poate dărui un zâmbet frumos şi o stare de bine. O să te poţi exprima liber şi o să ai o încredere în sine crescută atunci când o să socializezi, dacă ai dinţii corect poziţionaţi şi albi. Pentru a putea îngriji dantura, ai nevoie de medicul potrivit pentru fiecare tip de procedură în parte. Poţi cerceta ofertele clinicii DentoCare pentru consult şi un plan de tratament.

Pentru îndreptarea danturii, cea mai cunoscută procedură este cea ortodontică, de aplicare a unui aparat fix. Poţi vedea informaţii despre anumite caracteristici aparat fix metalic sau realizat din alte tipuri de materiale, pe site-ul clinicii DentoCare. Iată care sunt efectele pozitive ale purtării aparatului şi care sunt modalităţile de a îngriji cel mai bine dinţii tăi:

Care sunt efectele pozitive ale purtării aparatului fix?

Aparatul fix este foarte uşor de purtat şi este realizat conform planului de tratament al specialistului ortodont. El o să te consulte, o să verifice muşcătura sau ocluzia şi o să determine care sunt posibilităţile cele mai bune pentru îndreptarea dinţilor tăi. Dacă urmezi sfaturile medicului tău şi procedurile impuse, o să ai o dantură impecabilă, care o să te ajute să ai un zâmbet plin de încredere de fiecare dată. De asemenea, o să îţi îndrepţi muşcătura şi o să poţi mesteca foarte bine. Un alt avantaj al îndreptării dinţilor, este eliminarea tensiunii care poate exista în mandibulă datorită muşcăturii necorespunzătoare. Astfel, o să apară o stare de relaxare şi o să te simţi mai bine zi de zi.

Doar copiii pot purta aparat dentar sau şi adulţii?

Atât copiii, cât şi adulţii pot să poarte aparat dentar. Este bine să vii la consult la medicul specialist şi să întrebi care sunt posibilităţile tale pentru a îndrepta dinţii, indiferent de vârsta pe care o ai. O să găseşti soluţii adaptate structurii tale şi nevoilor pe care le ai.

Care sunt costurile unui aparat dentar fix?

În ceea ce priveşte costul unui aparat dentar, poţi verifica ofertele existente pe site, la categoria preţuri. Vei primi mai multe variante din partea medicului tău şi o să alegi ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine. Se va ţine cont de bugetul pe care îl ai şi o să primeşti serviciile de calitate pe care le aştepţi.

Ce se întâmplă după ce termini tratamentul ortodontic şi ai dinţii îndreptaţi?

După ce se termină perioada de purtare a aparatului dentar şi tu ai dinţii complet aliniaţi, este necesar să porţi un aparat de contenţie sau o gutieră specială pentru timpul nopţii. Aceste două variante te ajută să menţii alinierea perfectă a dinţilor, care pot avea tendinţa să migreze ulterior îndepărtării aparatului tău.

Consultul periodic este foarte important

Chiar dacă ai terminat procedurile recomandate de către medicul tău ortodont, este important să vii la control periodic şi să te bucuri de avantajele de a avea grijă de dinţii tăi. Poţi face igienizări de 2 ori pe an pentru o dantură impecabilă.