Hair stilyst-ele de la Antica Studio se confruntă adesea cu diverse sarcini și dorințe ale clientelor, atunci când decolorează părul și anume, uniformizarea culorii părului, adăugarea de evidențieri pe față, iluminarea în mai multe tonuri, volum vizual și decolorări jucăușe. În același timp, este important pentru cliente să se mențină sănătatea și aspectul părului. Primul lucru pe care trebuie să-l facă hair stilystul este un diagnostic și o consultare competentă a părului, ținând cont de decolorările și vopsirile anterioare.

Pași în decolorarea părului

Uneori, clientele vin cu o bază întunecată a părului. În acest caz, trebuie clarificat că este imposibil de realizat de prima dată o decolorare perfectă pe un păr de culoare închisă. Acest lucru este specificat de la început.

Diluăm și aplicăm compoziția

Dacă este necesară decolorarea întregului cap, se pornește de la zona occipitală inferioară, deoarece primele fire aplicate vor fi decolorate mai devreme și, astfel, va fi mai convenabil de spălat pas cu pas în blocuri la chiuvetă. Se folosește agentul oxidant pentru a crește puterea decolorării, astfel încât procesul de albire să se desfășoare mai uniform. De exemplu: zona occipitală inferioară este procesată cu oxidant 3%, zona occipitală superioară și zona coroanei cu o combinație de oxidant 3% + 6%, zona facială, zona parietală și tâmplele 6%. Agentul oxidant maxim la lucrul cu produse de albire nu depășește 9%. Acest lucru este important, deoarece altfel, părul poate fi grav deteriorat. De regulă, atunci când se lucrează în tehnici închise și în zona rădăcinii, producătorul recomandă o proporție 1:2 a produsului de albire cu un oxidant, în tehnici deschise 1:1,5 sau 1:1.

Eliminarea produsului

După aplicare și după expirarea timpului de acționare, este timpul să se îndepărteze produsul de decolorare și să se înceapă colorarea sau nuanțarea. Mulți fac o greșeală în acest stadiu. Înainte de a aplica șamponul, trebuie să clătești bine părul cu apă caldă, timp de cel puțin 5 minute, de preferință 10. Acest lucru va elimina bine particulele de pulbere din păr. Apoi se aplică un șampon, de preferință cu un pH acid (mai multe informații despre lucrul cu șampon tehnic îți va spune hair stilystul tău). După spălarea cu șampon, se aplică o mască sau un balsam pentru a pieptăna confortabil părul și a continua aranjarea sau coafarea. Când se efectuează procedura de decolorare, culoarea apare pe firele de păr în decurs de 15 minute. Timpul de acțiune trebuie ales cu înțelepciune, ținând cont că nuanța se poate dovedi mai bogată sau mai rece decât cea dorită. Numai un hair stilyst profesionist de la un salon coafură București va putea controla timpul de expunere.

Alegerea produsului de decolorare se face în funcție de rezultatul dorit. Hair stilystul de la Antica Studio are soluții pentru fiecare clientă sau client. Pentru a crea cea mai luminoasă culoare de fundal se aleg produse cosmetice profesionale, pe care numai un salon coafură București le poate deține și care pot să decoloreze chiar și până la 9 tonuri.